topbanner
topbanner

Opleidingen


infostrait opleidingen is de officiële Dassault Systèmes Education Partner. Onder begeleiding van ervaren consultants krijgt u hands-on training in ons opleidingscentrum.

Geavanceerde software biedt pas meerwaarde als u er het maximale uit kunt halen. Daarom vormen trainingen een essentieel onderdeel van onze oplossing. Onze locatie beschikt over volledig ingerichte cursuslokalen, waar u dagelijks kunt kiezen uit een breed programma hoogwaardige trainingen. Er wordt gewerkt met origineel Dassault Systèmes trainingsmateriaal en naslagwerk. Naast de klassikale trainingen verzorgen wij op aanvraag ook maatwerktrainingen op locatie.

 

"Optimaliseer uw investering!" - Maarten van den Nieuwenhuijzen


Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

 

Algemene voorwaarden trainingen & opleidingen

 • (+) Subsidies en vergoedingen
  • De kosten voor training of opleiding hoeft u in veel gevallen niet volledig zelf te betalen. Zo zijn scholingskosten vaak aftrekbaar van de belasting en soms komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding. We hebben de belangrijkste mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

   Belastingdienst: scholingskosten zijn aftrekbaar In veel gevallen zijn kosten voor scholing aftrekbaar van de belasting. Voor zowel werkgever als voor particulieren kan dit een flinke korting op een training opleveren. De exacte regels hiervoor kunnen elk jaar veranderen, maar treft u op belastingdienst.nl. Vaak kan uw afdeling HR u hierover verder voorlichten.

   O&O Fonds / A&O Fonds (Opleidings- en ontwikkelfonds) Wanneer een individuele werknemer een opleiding wil volgen, doet hij dit via/namens zijn werkgever. De werkgever kan voor iedere opleiding een aanvraag tot vergoeding indienen bij zijn branchevereniging. Dit kan verhaald worden op het O&O Fonds en/of het A&O Fonds (gemeenten en rijk), welke opgebouwd worden uit een percentage van iedere loonsom. De hoogte hiervan is in de CAO vastgelegd. Het fonds bepaalt of een opleiding geheel, gedeeltelijk of niet vergoed wordt. Dit kan per branche verschillen. De erkende fondsen per branche zijn te vinden op agentschap.szw.nl .

   ESF (Europees Sociaal Fonds) Om de flexibiliteit van de Europese beroepsbevolking te stimuleren, steunt het ESF projecten in de EU-lidstaten die:
   - werknemers opleiden om werkloosheid te voorkomen en erop te anticiperen;
   - steun bieden aan carrière- en persoonlijke begeleiding die personen aanmoedigt om hun carrière actief te sturen;
   - steun bieden aan programma's voor outplacement en werknemersmobiliteit die werknemers aanmoedigen om zich te verplaatsen door de regio's, of zelfs door de hele Europese Unie, naar plaatsen waar vraag is naar hun vaardigheden;
   - zorgen voor verbetering van de toegang tot opleiding, met name voor lagergeschoolde en oudere werknemers;
   - bijdragen tot het identificeren van beroepen en vaardigheden waar in de toekomst behoefte aan zal zijn.
   Een training of opleiding die hieraan voldoet, kan tot 40% vergoed worden door het ESF. Mits het opleidingsinstituut ook aan de eisen van de ESF voldoet. Wanneer u denkt dat uw training of opleiding in aanmerking komt voor ESF-subsidie, kunt u dit zelf aanvragen bij uw branchevereniging.
 •